Skip to content

MÉLYEBBRE

Lelki utazás egy éven keresztül.

(Bármikor bekapcsolódhatsz a sorozatba, a lényeg, hogy az első héttel indulj el és utána sorban a többivel folytasd!)

Keresztény életünk halála a stagnálás. Ha nincs semmilyen dinamika a hitünkben, ha nincs élet benne, akkor egyértelműen következik, hogy halott. Az élő hitben elengedhetetlen, hogy egyre mélyebbre és mélyebbre menjünk az Istennel való kapcsolatban. Jézus azt mondta Simon Péternek egy fárasztó egész napos sikertelenség után, hogy evezzen a mélyre és vesse ki a hálóit. Most ugyanerre hívlak téged is: „Evezz a mélyre!”

Eddigi keresztény életem során számtalan helyzetben tapasztaltam, hogy Isten lényegesen többre hív, mint ahogy gondolnám. Ezeket a fájdalmas, olykor humoros vagy éppen teljesen hétköznapi megtapasztalásaimat szeretném megosztani veled. Azonban ahhoz, hogy igazán mélyebbre juss, ennél még jelentősebb kihívásra bátorítalak. Erre pedig azért van szükség, mert a valódi Élet nem a történetekben rejlik, hanem azokban az bibliai igerészletekben, amelyeket egy-egy hétre „ajánlott bibliai olvasmányként” áttanulmányozhatsz. Bár ennek a könyvnek a címe az, hogy Mélyebbre, de a valódi mélységet azt Isten igéjében találod, amivel a lelkedet szeretné megérinteni azokon a pontokon, ahol formálódásra van szükséged. Ezzel a reménységgel olvasd hétről hétre! Add át a Léleknek a teljes irányítást és bízom benne, hogy Isten mélyebben fog meggyógyítani, megölelni és átformálni, mint ahogy azt szavakba tudtam önteni!

Készen állsz?
Akkor evezzünk együtt mélyebbre!

Hétfő-Péntek:
Ezeket a heti „ajánlott bibliai olvasmányokat” tanulmányozd át napról-napra.
Minden hétre 5 fejezet van kijelölve, amelyet így a hétköznapokra szabadon el lehet osztani.
Hogyan olvasd ezeket a részeket?
Azt javaslom először szólítsd meg Istent, hogy Lelke által vezessen az igéje olvasásában, majd olvasd el egyszer a kijelölt részt! Gondold át, hogy miről szól ez a szakasz és próbáld megtalálni, hogy mit üzen neked! Emeled ki azokat a részeket, amelyek különösen úgy érezted, hogy megérintettek! Végül olvasd el még egyszer!

Szombat – Beszélgetés Istennel:
• Gondold át a heted és mondd el Istennek, amiért hálás vagy Neki!
„Hálát adok az Úrnak teljes szívemből, elbeszélem minden csodatettedet.” (A Zsoltárok könyve 9,2)
• Meséld el Istennek, hogy milyen nehézségeket éltél meg ezen a héten! Mondd el, ha bánat, harag, csalódottság, veszteség érzése vagy bármilyen más rossz érzés töltötte el a szívedet!
„A nyomorúság idején hozzád kiáltok, mert te meghallgatsz engem.” (A Zsoltárok könyve 86,7)
• Gondold át, hogy elkövettél-e valamit az elmúlt héten magad ellen, mások ellen, vagy Isten ellen! Kérj bocsánatot Istentől és add át neki minden bűnödet!
„Ha pedig a világosságban járunk, ahogyan ő maga a világosságban van, akkor közösségünk van egymással, és Jézusnak, az ő Fiának vére megtisztít minket minden bűntől.” (János első levele 1,7)
• Gondold át a heti Biblia olvasásodat és Isten számodra tartogatott üzeneteit! Fogalmazd meg, hogy miben formált, vagy szeretnéd, hogy formáljon Isten!
• Imádkozz, beszélgess Istennel!

Vasárnap
Vasárnapra zárásként olvasd el az adott témában íródott üzenetet és engedd, hogy Isten megszólítson és feltárja azt, amiben erősíteni, megújítani, vagy éppen átformálni szeretne téged! Hagyj az imádságra annyi időt, amennyi csak szükséges!