Skip to content

TALÁLKOZÁS

– imaszoba –

Az életben számtalan jelentős találkozás van.
Találkozás a későbbi legjobb barátunkkal, találkozás a későbbi házastársunkkal, az eslő találkozás a megszületett gyermekünkkel…
Ezek nem csupán csodálatos pillanatok lehetnek, de egész további életünket befolyásolhatják.

Mégis van egy találkozás, ami ennél még inkább meghatározhatja a további létezésünket.
Ez a Jézussal való találkozás.

Akár követed már Őt, akár először találkozol vele, most arra bátorítalak, hogy engedd át magad ennek a találkozásnak!

Hogyan indulj el?

Nem kell mást tenned, csak figyelmesen elolvasni a következő állomásokat. Állj meg mindegyiknél és engedd, hogy a leírtakon túl maga Jézus jöjjön közel hozzád.

Időkeret: Érdemes minimum 1 órát elkülöníteni az imaszoba „végigjárására”.
Helyszín: Keress egy nyugodt helyet, ahol senki nem fog megzavarni.
Szükséges eszköz: Egy számítógép vagy okoseszköz, amivel követheted az állomásokat.

Kellemes időtöltést kívánok és bízom benne, hogy valóban jó eszköznek bizonyul ez az imaszoba arra, hogy találkozásod legyen Jézussal!

Hogy érzed magad?

Mielőtt nekikezdesz az állomásoknak, azelőtt fordítsd magad felé a figyelmed! Gondold át, hogy az elmúlt időszakodban mi volt a legmeghatátozóbb érzés a következők közül és jelöld be:

1. ÁLLOMÁS

Kiderült a színtiszta igazság

Jézus

Leleplezték azt a zsidó származású ácsot, aki sok különleges tettével és megdöbbentő kijelentéseivel sokkolta a hallgatóságát.

Érdekes lenne egy ilyen cikket olvasni, nem igaz? Azonban semmiféle leleplezés nincs.

Sőt, a következőkben azt fogjuk jobban megnézni, hogy ki is az a Jézus és miért járt itt a földön. Ehhez pedig a Bibliát is segítségül hívjuk. Minden állomásnál lesz egy rövid szakasz a János evangéliumának 3. fejezetéből.

„Volt a farizeusok között egy Nikodémus nevű ember, a zsidók egyik vezető embere. Ő egy éjjel elment Jézushoz, és így szólt hozzá: Mester, tudjuk, hogy Istentől jöttél tanítóul, mert senki sem képes megtenni azokat a jeleket, amelyeket te teszel, csak ha Isten van vele.” (János evangéliuma 3,1-2)

Miközben ezeket a sorokat olvasod, kérlek, hogy gondolkodj el azon, mennyire gondolod valóságos személynek Jézust? Teljes mértékben meg vagy győződve róla, hogy Ő egy valóságos történelmi személy volt? Teljes mértékben meg vagy győződve arról, hogy amit a Biblia leír az igaz róla?
Ezek azért megkerülhetetlen kérdések, mert az ahogy Jézusról gondolkodsz, jelentősen befolyásolni fogja a vele való kapcsolatodat.

Az itt olvasható bibliai szakaszból az derül ki, hogy a zsidó vezetők közül – akik később megöletik Jézust – is voltak olyanok, akik érdeklődéssel figyelték ezt az új Tanítót. Viszont amit Nikodémus tett, az túlmegy a normál szimpátián. Találkozni akart azzal az emberrel, akiknek a tettein és minden megnyilvánulásában látszódik, hogy túlmegy a képzelet határán. Azonban amíg nem találkozott vele ő sem tudta, hogy mit gondoljon róla.

Biztosan te is sok mindent hallottál már Jézusról. Sőt, talán már évek óta követed. Mégis az a kérdésem most feléd, hogy mennyire vagy meggyőződve arról, hogy kicsoda Jézus, egyáltalán valóban létezett/létezik? Számodra teljesen valóságos személy Ő? Amennyiben kétségeid lennének csak annyit mondhatok, hogy nagyon kevés hasonló dolog van, ami történelmileg jobban igazolható lenne, mint hogy Jézus élt, meghalt és feltámadt. Ha ez a téma jobban érdekel, akkor szívből ajánlom neked, hogy majd szerezd be A Jézus-dosszié című könyvet. Lee Strobel oknyomozó újságíró jár utána az igazságnak ezekben a kérdésekben.

Most azonban arra bátorítalak, hogy bármilyen gondolat vagy kétség is van a szívedben, azt engedd el és találkozz most azzal, akiről annyi mindent hallottál már. Lehet még bizonytalan vagy és azt se tudod hogy kezd. Egyszerűen csak szólítsd meg egy imádságban és mondd el neki, hogy kész vagy találkozni Vele, kész vagy találkozni Jézussal, kész vagy megnyitni a szívedet előtte!

2. ÁLLOMÁS

3. ÁLLOMÁS

„Bizony, bizony, mondom neked: amit tudunk, azt szóljuk, és amit láttunk, arról teszünk bizonyságot, de nem fogadjátok el a mi bizonyságtételünket. Ha a földi dolgokról szóltam nektek, és nem hisztek, akkor hogyan fogtok hinni, ha majd a mennyeiekről szólok nektek?” (János evangéliuma 3,11-12)

Te mennyire gondolod, hogy van egyetemes, objektív igazság? Ez egy elképesztően aktuális kérdés. Az elmúlt évtizedekben úgy gondolkoztak az emberek, hogy nincs objektív igazság. Mindenkinek a saját igazsága az igazság. Ami pedig napjainkban kezd kibontakozni az is távol áll a Biblia igazságától, mert emberek, érdekcsoportok szeretnék kimondani a saját igazságukat. Szükségünk van arra, hogy valaki olyan mondja meg az egyetlen, valódi igazságot, aki kívül áll a mi világunkon.

Lehet, hogy az előző állomáson feltetted a kérdésedet, de mennyire tudod őszintén elfogadni azt, amit Isten válaszolni szeretne neked? A Biblia többször arra bátorít, hogy vizsgáljuk meg a szándékainkat, indítékainkat, vizsgáljuk meg a szívünket. Ez segíthet abban, hogy felfedezd az okokat, amik nem engedik, hogy igazán közel engedd magadhoz Jézust. Most néhány percre csak csendesedj el és figyelj magadra, figyelj Istenre, aki a csendben különösen közel tud jönni hozzád! Engedd, hogy Ő vizsgálja a szíved!

Ha szeretnéd akkor írd le ide, hogy mi az, ami leginkább nehezíti számodra, hogy elfogadd Isten objektív igazságát:


  4. ÁLLOMÁS

  „Nem ment fel a mennybe senki, csak az, aki a mennyből szállt le, az Emberfia. És ahogyan Mózes felemelte a kígyót a pusztában, úgy kell az Emberfiának is felemeltetnie, hogy aki hisz, annak örök élete legyen őbenne. Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. Mert Isten nem azért küldte el a Fiút a világba, hogy elítélje a világot, hanem hogy üdvözüljön a világ általa. Aki hisz őbenne, az nem jut ítéletre, aki pedig nem hisz, már ítélet alatt van, mert nem hitt Isten egyszülött Fiának nevében.” (János evangéliuma 3,13-18)

  5. ÁLLOMÁS

  „Az ítélet pedig az, hogy a világosság eljött a világba, de az emberek jobban szerették a sötétséget, mint a világosságot, mert a cselekedeteik gonoszak. Mert aki rosszat cselekszik, gyűlöli a világosságot, és nem megy a világosságra, hogy le ne lepleződjenek a cselekedetei. Aki pedig az igazságot cselekszi, a világosságra megy, hogy nyilvánvalóvá legyen cselekedeteiről, hogy Isten szerint cselekedte azokat.” (János evangéliuma 3,19-21)

  A Jézussal való találkozás döntésre hív.

  Ahogy ennek az állomásnak az igéje is mondja, megmaradhatsz a sötétségben, megmaradhatsz a bűnben, de akkor annak a gyümölcsét fogod enni. Kimaradsz a lehetőségből, hogy túlláss ennek a világnak a keretein. A világ rabja leszel.

  A másik lehetőség, hogy kilépsz a fényre és elfogadod azt az ajándékot, amelyet Jézus nyújt Önmagában. Ezen az úton pedig nyilvánvalóvá válik számodra az objektív igazság, Isten igazsága, amelynek gyümölcse az örök élet és a lehető legcsodálatosabb szabadság.

  Tudom, hogy most lehetnek benned félelmek, kételyek. Nem is biztos, hogy mindez érthető volt számodra, amelyek itt ezen az oldalon le voltak írva. Csupán annyit kérek, amit az elején is. Legyen egy találkozásod Jézussal. Ez a találkozás pedig nem marad nyomtalanul az életedben.

  Arra kérlek, hogy ahogy elolvastad ezt csukd be a szemed és képzeld el, hogy Jézus áll előtted! Mondj el neki mindent, ami most a szívedben van. Nyugodtan elmondhatod az érzéseidet is, félelmedet, csalódottságodat, dühödet, vagy éppen az örömödet. Utána továbbra is tarts csukva a szemed és nyugodj meg a csöndben és gondold át a válaszod Jézusnak!

  A DÖNTÉS

  Bízom benne, hogy megszületett a döntés a szívedben és IGENT mondasz Jézus hívására.

  Ha így van bátorítlak, hogy valóban mondd ki ezt neki! Mondd ki, hogy elhiszed mindazt, ami le van írva róla a Bibliában. Elhiszed azt, hogy Ő Isten fia, aki megszületett, élt, meghalt és feltámadt, hogy ezáltal a bűneidet elvegye, hogy neked is örök életed legyen, hogy az Isten igazságában tudj járni.

  Ha pedig kimondtad, akkor kattints ide:

  Isten és az egész menny veled együtt örül! 🙂

  Arra bátorítalak, hogy ne állj meg itt, hanem keresd mindenben az Úr igazságát, hogy egyre jobban meg tudj erősödni az elhatározásodban! Ehhez mindenképpen keress egy olyan hívő közösséget, amely hitelesen keresi a válaszokat az élet kérdéseire! Vedd körül magad olyan emberekkel, akik régóta járnak már ezen az úton és segítségedre lesznek abban, hogy jobban megismerd Jézust!

  Bármi kérdésed észrevételed van, írj!

  Megfogalmazódott benned egy gondolat, kérdés, kérés, akkor nyugodtan írj!
  Ha imádságot szeretnél kérni, vagy éppen olyan közösséget keresel, ahol még inkább lehetőséged nyílik találkozni Jézussal, akkor bátran vedd fel velem a kapcsolatot!