Skip to content

Ki vagyok én?

Tóth Tamás a nevem, 1988-as születésű vagyok és ahogy egész életemben, úgy most is Debrecenben élek feleségemmel és kislányommal.

A hittel gyermekkoromban találkoztam, annak ellenére, hogy nem hívő családban nőtem fel. Mégis elmondhatom, hogy már 4 éves koromban is azt tapasztaltam, hogy Isten szabadító és gyógyító. Ebben az időben egy olyan betegség gyanújával kerültem kórházba, amelynek következtében nem igen élhettem volna meg a 18-at.

Ahogy növekedtem és kapcsolatba kerültem egy helyi gyülekezettel, egyre inkább vonzani kezdett az, amit a kereszténység jelent. Gyermekként gyakran gúnyolódtak rajtam a körülöttem lévők, ezért bőrömön éreztem a megvetettséget. Ezzel szemben, amit a hívők között tapasztaltam egészen más volt. Szeretettel és elfogadással fordultak felém, ami rengeteget jelentett számomra. Ennek ellenére – bár már 15 éves koromtól kezdve szolgáló életet éltem – mégis 18 évesen adtam át a szívem az Úrnak. Felismertem, hogy Jézus nem vet meg, sőt az életét adta értem.

Az eltelt évek alatt megtapasztaltam, hogy Isten többre és többre hív, ha átadom neki a teljes irányítást. Így lehet az, hogy bár marketinggel és kereskedelemmel foglalkoztam, mégis később 3 és fél évig az akkori gyülekezetemben is dolgoztam. Ezzel egyidőben Szociális munkás végzetséget is szereztem a Debreceni Egyetemen, illetve ugyanitt a Mentálhigiéné szakirányú továbbképzést is elvégeztem.

Hívő életemben egyre jobban felfigyeltem arra, hogy a keresztények életében is mennyi törés van, amit még nem dolgoztak fel. Emellett megtapasztaltam, hogy keresztény közösségben is sérülhetünk. Az életem egy pontján pedig éreztem Isten hívását, hogy ezekkel a megtört életekkel kell foglalkoznom. Ennek köszönhető az Útkereső weboldal is.

A Trinity Baptista Gyülekezet tagja és lelkigondozója vagyok. Ezt azért tartom fontosnak elmondani magamról, mert megkerülhetetlen, hogy mindent megvizsgáljunk. Sőt, erre is bátorítok mindenkit, hogy keresse az igazságot, ami Istennél van! A célom az, hogy odaálljak azok mellé, akik az érett, egészséges és aktív kereszténnyé válás útját akarják járni.

Lehet, hogy ma még a fájdalmat, a sérülést, vagy éppen az elakadást látod az életedben, de hiszek abban, hogy Isten utat mutat, gyógyít és vezet a helyreállás útján. Továbbá hiszem, hogy Isten nem csak készíti az utadat, de magukat a gyengeségeidet fogja felhasználni, hogy ragyogd az Ő dicsőségét.

Kívánom, hogy tapasztald meg Isten gazdag áldásait az Ő útján járva!

Ha felvennéd velem a kapcsolatot, akkor írj bátran a következő e-mail címre:
toth.tamas@utkereso.hu