Skip to content
Kezdőlap » Merengő » A kicsiny kezdet napja

A kicsiny kezdet napja

Amennyiben ezeket a sorokat olvasod, az azt jelenti, hogy te is bepillantást kaphatsz egy indulásba, ezáltal pedig egy valódi alapkőletételének a szemtanúja lehetsz. Ugyanis ezzel a bejegyzéssel elérkezett a kicsiny kezdet napja az Úrkereső életében. A weblapon még nem találsz rengeteg tartalmat, óriási adatbázist hasznosabbnál hasznosabb információkkal, csupán sok-sok „hamarosan” feliratot. Ezek a feliratok pedig előrevetítik, hogy mivel találkozhatsz majd ezen az oldalon. Amit már biztosan megtalálsz az az Útkereső célja, amit szeretettel ajánlok, hogy olvasd el.

Ez a kicsiny kezdet egy olyan embernek az álma, aki talán bátortalanul, félve lépett rá erre az útra, mégis azt érezve, hogy bár ő kicsi, lenézett és erőtlen, de van Valaki, aki a végtelen erő birtokában mögötte áll. Igen, ez vagyok én, egy krisztusi korba lépett férj és apuka, aki egy baptista gyülekezetben aktív szolgálóként igyekszik helytállni.

Egész életemben úgy tekintettem magamra, mint egy útkereső, aki keresi azt az utat, amelyben rátalálhatok az érzésre, hogy a helyemen vagyok. Milyen különös, hogy éppen annál találtam ezt meg, aki azt mondja: „aki megtalálja életét, az elveszti azt, aki pedig elveszti életét énértem, az megtalálja azt.” (Máté evangéliuma 10,39)

Menet közben valóban számos olyan dolgot elvesztettem, amelyről azt gondoltam, hogy én vagyok. Isten végtelen szeretetében éreztem, ahogy formál engem és egészen másmilyenné tesz, mint amilyen voltam. Persze ezek a formálódások egyáltalán nem voltak fájdalommentesek, hiszen az alakulás valamilyen módon mindig szenvedéssel jár. Ezeket a megpróbáltatásokat nem volt könnyű elhordozni. Főleg úgy, hogy emellé társult a saját és mások emberi gyarlósága, amelyek újabb gyötrelmeket jelentettek számomra.

Ebben a felismerésben éreztem azt, hogy szükség lenne olyan szolgálatra, amely segít a keresztények számára megtalálni a helyreállás, a gyógyulás útját, hiszen ez Istennél készen áll számunkra. Persze ezzel nem találtam fel a spanyolviaszt, ugyanis működnek már ehhez hasonló áldott szolgálatok. Én is egy ilyen által erősödtem meg Istenben. Mégis az Úr abban vezetett előbb a szociális munkás, majd most a mentálhigiénés tanulmányaim által, hogy ebben a szolgálatban vegyek részt azokkal az ajándékokkal, amelyeket tőle kaptam.

Jelen korunkban, amikor úgy érezhetjük, hogy minden a fejetetejére állt, különösen fontos, hogy valódi válaszokat találjunk. Vírusok, ideológiák, gyűlölködések és hatalmas feszültségek vesznek körül bennünket. A válasz pedig ott van Istennél. Arra hívlak, hogy ezekben a kérdésekben menjünk együtt az Úr elé, hogy a sok-sok hangon túl az Ő szavát hallhassuk meg. Tarts velem ebben a kicsiny kezdetben, amely még nem tudom pontosan mit hoz, azonban Istenben bízok, hogy jó tervei vannak, ahogy annak idején a fogságból visszatért zsidók életében is:

„Zerubbábel keze rakta le ennek a templomnak az alapját, és az ő keze fogja bevégezni. Akkor megtudjátok, hogy a Seregek Ura küldött engem hozzátok. Mert akik gúnyolódtak a kicsiny kezdet napján, azok is örülni fognak, ha meglátják Zerubbábel kezében a zárókövet.” (Zakariás próféta könyve 4,9-10a)

Bár ez esetben nem templom épül, de kapcsolat azzal az Úrral, akinek mindannyiunk életével terve van, ahogy a tieddel is. Te is felépülhetsz, ahogy egykor az az épület és így a Szentlélek templomaként lehetsz világossággá sokak életében. Még, ha egyelőre ezt nem gondolod így, akkor is kövesd az oldalon megjelenő újdonságokat és engedd, hogy Isten formáljon egyre inkább azzá, akivé lenned kell. Ezáltal fogsz tudni valódi hatást tenni a környezetedre.

Addig is kapcsolódj be a 2021. november 28-án, advent I. vasárnapján induló Igeolvasó kihívásunkba, amelyet a Facebook oldalunkon, ide kattintva találhatsz meg.

Áldott növekedést kívánok Krisztusban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük